2016/05/11

Kahvikissa

Kahvilla paperin värjääminen tai maalaaminen ei ole uusi juttu monille. Olen itsekin käyttänyt kahvia tehosteena useammissa teoksissa, mutta kokonaista maalausta en ollut aikaisemmin tehnyt. Nyt halusin kokeilla. : D

En ole tässä taloudessa ainoa, jolla on ollut suunnitelmissa maalta tai värjätä paperia (tai miksei vaikka kangastakin) kahvilla, sillä kaapissa oli jemmassa purkki vanhaksi mennyttä pikakahvia juuri tälläistä tarkoitusta varten. Kyseinen tavara oli Lidlin Fairglobe Highland Coffee -pikakahvia, mutta maalaamiseen käy mikä tahansa muukin. Tavallinen suodatinkahvi ei käy, sillä se on liian laihaa tummempien sävyjen aikaansammiseksi. Tai no, mistäs minä voin tietää, millaisia lusikkaa pystyssä pitäviä tajunnanräjäyttäviä sumppimörköjä jotkut ihmiset juovat, mutta se suodatinkahvi, jota minä juon ei soveltuisi maalaamiseen.

Kuvasin maalausprosessista speedpaint-videon vaihekuvien ottamisen sijaan.

Katso YouTubessa, mikäli yllä oleva soitin ei toimi.

Postauksen biisin jätin jälleen pois, sillä video on tässä julkaisussa niin merkittävässä osassa. Videon taustalta löytyy kuitenkin kuunneltavaa; huikea ruotsalaisen Covenantin elektrokappale. Biisi on soinut usein repeatilla lukion alusta lähtien, eikä se vieläkään osoita merkkejä siitä, että olisin kuunnellut kipaleen puhki.

Valmis teos näyttää tältä:

deviantARTissa
"Roar", työvälineinä pikakahvijauhe sekä Daler-Rowneyn erikokoisia vesivärisiveltimiä. Työ on toteutettu Cansonin Montvall 200g -vesiväripaperille ja on kooltaan 24 x 32cm.
Teos oli kokonaisuudessaan hauskan erilainen toteuttaa. Pääsin kokeilemaan uusia kivjoa juttuja, vaikka toisaalta pysyin vankasti mukavuusalueellani. Kahvilla maalaaminen ei nimittäin juuri poikkea vesiväreillä maalaamisesta, joten tekniikka oli tuttu. Ja se huumaavan ihastuttava tuoksu, mikä kahvista lähti maalatessa. Nomnom. :3

Onneksi tulin skannanneeksi kuvan heti sen valmistumisen jälkeen, koska digitointiin olisi myöhemmin tullut mutkia matkaan.
Olohuoneen nurkassa nököttävän Canonin monitoimilaitteen skannaustoiminto lopetti toimintansa aivan yllättäen. Eniten minua ärsyttää, että laiteen skanneri ei suoranaisesti vaikuta rikkoutuneen. Pikemminkin masiina vaikuttaisi "unohtavan" mitä sen pitää tehdä skannauskomennon saadessaan. Ikään kuin laitteen viimeinen käyttöpäivä olisi tullut spontaanisti vastaan estäen sen toiminnan.
Olin yhteydessä Canonin asiakaspalveluun selvittääkseni onko laitteen korjaamiseksi mitään tehtävissä, mutta vastauksesta ei ollut lainkaan apua. Vastaus oli luokkaa "tarkistakaa sitä, tarkistakaa tuota, olettehan varmoja, että olette yhdistäneet johdot oikein?". Plääh.

Kahvimaalauksesta tuli äitienpäivälahja äidilleni. Hän arvostaa itse tehtyjä juttuja ja tykkää todella paljon kissoista, joten kissa-aiheinen maalaus sopi minusta lahjaksi oikein hyvin. Lahjan saaja oli myös äitienpäivänä todella mielissään, joten tämä meni lahjavalinnan osalta oikein hyvin. (:

Kiitos lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Ei vitsi miten ihana kissamaalaus! Kahvilla maalaaminen ei ole itselle koskaan tullut mieleen, mut näköjään sillä saa hienoa jälkeä aikaiseksi jos tekniikka on hallussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :3 Tätä maalatessa tuli mietittyä, että millä muillakin ruoka-aineilla voisi maalata. Mielessä kävi punajuuri ja mustikka, mutta en ainakaan toistaiseksi kokeile. XD

   Poista
 2. Tämä on kyllä todella upea! Ihailin jo aiemmin Instagramissa ja odotin innolla teetkö tästä postausta. En ollutkaan aiemmin tajunnut että kahvillakin voi maalata ja vieläpä todella upeita teoksia. Kuvaan tulee aivan oma tunnelmansa ja varmasti mukava tuoksukin :D Menee kyllä ehdottomasti itselläkin kokeiluun, harmi kun taloudessa ei vain ole kahvinjuojia niin pitää joskus asiakseen maalaamista varten ostaa kahvijauhetta. Mukava oli nähdä työskentelyäsi videolla! Todella kiva aihekin työlläsi, suloinen kissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ensiksi, kiitos jälleen ihanasta kommentista! :3 On oikein mukavaa kuulla, että viihdyit videonkin parissa. ^^
   Kahvijauheella oli kyllä hauskaa maalata, joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan jos kiinnostaa. : D

   Poista