2016/07/13

Kuunvalossa

"Black Wreath - The Black Holes of Your Mind"

Halusin skannatun version tästä teoksesta deviantARTiin ennnen postauksen tekemistä. Koska tilaamani all-in-one -tulostin seikkaili jossain odotettua pidempään, postauksen julkaiseminen viivästyi sen seurauksena.

Joskus keväällä koitin saada aikaani kulumaan koulun ala-aulassa istuskellen ja tuherrellen. Minulla oli aikaa kulutettavaksi niin vähän, ettei kotiin olisi ollut järkevää lähteä. Aikaa oli kuitenkin niin paljon, että pelkkä istuminen olisi alkanut turhauttaa.
Luonnostelin koiran ensimmäisenä laukun kätköistä sattuneen monisteen taakse. Samalla kovalla puupenkillä on luonnosteltu kuvia aikaisemminkin. Tammikuussa 2015 tekemäni Hair on luonnosteltu tismalleen samassa paikassa - ja samalaisesta syystä.
Tälläkin kertaa aika kului kivuttomammin, kun minulla oli tekemistä. Lyijytäytekynän terä juoksi paperilla todella helposti ja jatkoinkin sen siivittämänä hyväntuulisena päivääni.


Jatkoin luonnosta eteenpäin kotona työpisteeni ääressä. Piirtäminen tuntui yhtä vaivattomalle kuin koulussakin. Tussattuani luonnoksen rouheasti, nappasin yllä olevan vaihekuvan.


Luonnos oli pakko tussata, koska paperin kääntöpuolelta löytyi englannin kotitehtävä, joka tosin oli jäänyt jokseenkin puolitiehen... Hmm... Se teki alunperin vain lyijykynällä tehdyistä ääriviivoista kokonaan näkymättömät, kun yritin siirtää niitä lopulliselle paperille valopöydän avulla. Tussaaminen helpotti tilannetta: ääriviivat löytyivät tekstin keskeltä.

Sitten vaihekuvien pariin, joita otin projektin edetessä useampia.Kokeilin ensimmäisen pisteillä varjostamista eli stipplingiä (onko tälle edes suomenkielistä termiä olemassa?). Olen ihastellut lukemattomia kertoja esimerkiksi Daniel Shawin stippling-tekniikalla varjostettuja teoksia, joten pitihän sitä itsekin päästä kokeilemaan. En luonnostellut kuun pintaan mitään, koska laiskotti. :'D Aloin vain töpötellä pisteitä ohuella tussilla, ja yllä olevaan lopputulokseen päädyttiin.
Tuon vaihekuvan ottamsien jälkeen tein vielä valkoisella guassilla yksityiskohtia, kuten tähtiä, kuvaan.

Valmis teos näyttää tältä:

deviantARTissa
"Moonlight", työvälineinä pieniä näädänkarvasiveltimiä musteelle, Rohrer & Klingner Zeichentusche -merkkinen musta pullomuste, 0.1mm -kärjellä varustettu kynämallinen tussi ja Daler-Rowneyn valkoinen guassiväri. Kuva on toteutettu Daler Rowneyn Draw 160g -piirrustuspaperille ja on kooltaan 29,5cm x 23cm.
Nautin äärimmäisen paljon tämän projektin työstämisestä. Mitä työvälineisiin tulee, taidan projekti projektilta kokea musteella tekemisen enemmän omaksi jutukseni. On äärimmäisen rentouttavaa jäädä hiomaan jotain pientä ääriviiaa entistä tarkemmaksi ja siistimmäksi. Silloin on pakko keskittyä tekemiseen täysillä, koska muuten hommasta ei tule mitään. Ympärillä tapahtuvat asiat katoavat hetkeksi, kun projekti etenee hissukseen. Ajan kulua ei työskennellessään huomaa ja loistava musiikki soi taustalla.
Ai että tykkään tästä harrastuksesta. ;__;

Kiitos lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Todella upea ja tunnelmallinen lopputulos!♥ Tuo kuu on kivan eläväisen näköinen, olen itsekin miettinyt että pitäisi kokeilla tuota pistetekniikkaa, vaikuttaa melko suuritöiseltä tosin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :3 Kokeile ihmeessä, vaikka johonkin pienempään teokseen aluksi. Työläs tekniikkahan tuo on, mutta hauskan erilainen toteuttaa "tavalliseen" musteella piirtämiseen verrattuna. ^^

      Poista