2016/07/15

Metsäretki

"V▲LH▲LL - R34CH The 5KY"
Kävin alkuviikosta pitkästä aikaa seikkailemassa järjestelmäkamera seuralaisenani lähitienoolla.
Olin jo useamman kerran suunnitellut erään metsikön tutkimista sulan maan aikaan. Sopivan kävelymatkan päästä kotoani erään kevyen liikenteen väylän reunustamasta metsiköstä lähtee polku, josta minulla ei ollut vajaa puoli vuotta sitten aavistustakaan minne se vie. Kävin viime talvena ensimmäistä kertaa uteliaisuudestani tutkimassa, kun halusin olla jonkin aikaa yksin ja selvitellä ajatuksiani kävellen ilman määränpäätä. Yllätyin positiivisesti. Löysin puolivahingossa kivan rauhallisen ulkoilupaikan.

Leveähkön polun kautta saapuu viljelykäytössä olevan pellon reunaan. Polku haarautuu muutamasta kohtaa jakaen pellon osiin ja jatkavat sitten tummaan metsikköön, josta löytyy lisää polkuja. En tiedä, mihin suurin osa niistä johtaa. Pitäisi tutkia joskus. Metsä ei kuitenkaan ole niin suuri, että eksymistä tarvitsisi pelätä. Suuntavaiston kadotessa (...mikä ei olisi minulle uutta) aina voi tehdä 180 asteen käännöksen ja palata samoja askelia takaisin.
Paikka on kiehtova rauhallisuutensa ansiosta. Tuntuu, ettei tuolla liiku juurikaan ihmisiä. Seikkaillessa saa olla lähes yksin, eivätkä liikenteen äänet hallitse äänimaailmaa. Minunkin piti hylätä Dimmu Borgirin kuunteleminen ja napata kuulokkeet pois päästä kuunnellakseni ympäristöä. Täyttä metsän hiljaisuutta tuolla ei kuitenkaan pääse kokemaan, mutta kelvollisien imitaation siitä, mitä se jossain kauempana asutuksesta on.

Minusta on huikeaa, että vain kolmen kilometrin päästä kaupungin ydinkeskustasta löytyy pala ehtaa luontoa. Paikka herättää hieman ristiriitaisia tunteita, sillä alueella tallustaessaaan tietää olevansa kaupungissa, mutta samalla tunnelma on kuin maaseudulla. Ei tiedä kumpaan tuntemukseen nojata enemmän.


Kamera kohdistui kuvausreissulla myös erilaisiin ötököihin ja pieniin mörveltäjiin. Pidän itseäni kaikkea muuta kuin hyvänä valokuvaajana, vaikka puuhasta tykkäänkin. Näissäkin otoksissa olisi parantamisen varaa, ja väärässä paikassa sojottavia ruohonkorsia olisi voinut koittaa varoa. Onpahan jotain missä tsempata jatkossa. : D
Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti