2016/07/04

Valmistujaiskortti

"Kiuas - Warrior Soul"

Tein keväällä ensimmäisen valmistujaiskortin koskaan.
Aloitin poikaystävän valmistujaiskortin suunnittelun hyvissä ajoin, ettei minulle vain missään vaiheessa tulisi kiire sen kanssa. Minulla löi tyhjää pitkään sen suhteen, että millainen kortti voisi olla. Se onkin syy, miksi julkaisen korttiprojektin lopputuloksen täällä Viisiminuuttisessa. Ehkä tästä saattaa jopa olla jollekin apua inspiroitumisessa, kun on aika pohtia taas sitä, millaisen kortin jollekin läheiselleen antaa tämän valmistuessa.
Kortin ostaminen ei tuntunut missään vaiheessa varteenotettavalta vaihtoehdolta. Kolmoistutkinnosta valmistuville ei edes tuntunut löytyvän valmiita kortteja. En tosin edes käyttänyt kortin etsimiseen energiaa, sillä ajattelin osaavani tehdä itse persoonallisemman onnittelutekeleen.


Ainoa vaihekuva korttiprojektista - sekin varsin huonolaatuinen.
Eäällä hyppytunnilla kotona ollessani laitoin korttiin tarvitsemiani papereita kylpyhuoneen lattialle värjäytymään. Varmuuden vuoksi lapun kera. : D Tuskin paperit olisivat mihinkään kadonneet minun homehtuessa koulussa, sillä perheenjäseneni ovat jo tottuneet siihen, että minulla on milloin mitäkin projektia levällään.

Valmis kortti näytti tältä:


Edestä. Kortin etuosa koostuu kahdesta paperista. Alla oleva vesiväripaperi oli kortin "runko", jonka päälle liimasin kahvilla värjätyn paperin pyöristettyine kulmineen. Ylioppilaslakin valkoinen kangas tuli esiin leikkaamalla päälle liimattuun paperiin hatun valkoisen osan muotoinen reikä paperiveistsellä. Sauma piti myös huomioida, joten hatun kangas muotoutui kahdesta "reiästä".
Tein tekstit ja yo-lakin tietenkin ennen paperin liimaamista paikalleen kortin runkopaperiin. Se olisi ollut huomattavasti vaikeampaa, jos kortin etuosa olisi ollut kiinni kokonaisuudessa.
Runkopaperin reunat olivat edestä värjätty mustaksi ennen liimaamista, sillä valkoinen reuna ei olisi näyttänyt hyvältä.


Avoinna. Sisältä löytyy toiset onnittelut, jotka ovat myös kahvilla värjätylle paperille tehty ja liimattu kiinni runkopaperiin.


Takaa. Vedin takaosan kortista vain mustaksi musteella, sillä en halunnut sinne mitään erikoista. Ja mustahan toimii aina! : D


Lyyran tussaaminen oli tarkkuushaaste - ja täten vaiken osa koko kortissa. Ei siitä aivan täydellinen tullut, mutta kyllä sen lyyraksi tunnistaa!


Harkitsin, että olisin koristellut kortin kannen ylioppilaslakin taustaa fysiikan tai matematiikan kaavoilla. Se olisi sopinut loistavasti kortin saajan mielenkiinnon kohteisiin. Suunnitelma tyssähti vain testipaperin asteelle. Sommittelun kanssa olisi tullut ongelmia, joten annoin suosiolla olla. :'D


Suunnitelma versus lopputulos. Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Kuten täällä olenkin monesti sanonut, etten nauti askartelusta, niin tämä meni mallikkaasti sen faktan huomioiden. Kortin saajakin vaikutti tyytyväiseltä. : D

Kiitos lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Wau! o__O Todella upea kortti! Ihastelinkin tätä jo Instagramissa♥ Kiva nähdä nyt tarkempiakin kuvia sekä kuvia valmistusprosessista. Ihanan kekseliäs ja tunnelmallinen kortti, sopivasti perinteikäs mutta kaikkea muuta kuin tylsä! Tuo lyyra herättää kyllä pikkutarkkuudessaan täyden arvostukseni :o Kertakaikkiaan upeaa jälkeä.

  Heitin sulle myös haasteen, sillä pidän blogistasi kovasti♥
  http://mammamiiau.blogspot.fi/2016/07/blogger-recognition-award.html
  Vastaanottaminen on täysin vapaaehtoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitooos! :3 Tämä oli tosiaan ensimmäinen koskaan tekemäni valmistujais-/ylioppilaskortti, joten on mukava kuulla, ettei tämän kanssa menty ihan metsään. XD Tarkoittanet deviantARTia, sillä Instagramissa korttia en ole julkaissut. : D
   Kiitos myös haasteesta!

   Poista
  2. Eikun niin Deviantissa tosiaan siis, ohoh sekotin xD

   Poista
  3. Haha, ei se mitään. XD

   Poista