2016/08/03

Reissutunnelmia Varsinais-Suomesta

"Jääportit - Hengenvaara"

Kesääni on jo vuosia kuulunut olennaisena osana reissu kummitätini luokse Turkuun. Sain tänäkin kesänä suunnata sinne jälleen - eihän perinnettä parane rikkoa! Tykkään Turusta kesäkaupunkina paljon, joten lähdin reissuun innolla.
Suuntasin viime viikon maanantaina bussilla kohti määränpäätäni ja kotiuduin reissun päältä viime perjantaina.Vajaaseen viikkoon mahtui muun muassa kaunista säätä, mökkeilyä, kaupungilla ja kirppareilla kiertelyä, iloista fiilistä ja herkullista ruokaa - kaikenlaista mukavaa siis! Suosineen sään ansiosta kamera ei jäänyt laukkuun tällä kertaa (kuten kävi kesäkuussa Levillä ollessa). Kuvasaalis ei näyttänyt nollaa, ja postauksen kuvat ovat muutamia muistikortille tallentuneita otoksia.Parasta koko reissussa oli mökkeily Kustavissa. Alan ymmärtää oman kokemuksen kautta, miksi ihmiset hankkivat kesämökkejä. On rentouttavaa saapua lähemmäs luontoa nollaamaan ajatuksia ja rauhoittumaan erilaisen elämänrytmin ympyröihin. Tehdä asioita joista tulee hyvä fiilis sen sijaan, että teksi ainoastaan asioita tiukassa järjestyksessä suorittaen.
Olen kadottanut taitoni elää hetkessä, mutta Kustavissa ollessa sillä ei ollut väliä, koska mökkiympäristö sulki jotenkin kaiken epäolennaisen pois. Tuntui muun muassa hirmu hyvältä nauttia hetkestä mökin pirttipöydän ääressä tuhertaen luonnoskirjaan ja hyräillä radiosta taustalla soivaa The Cranberriesia tai J. Karjalaista. Ne radiossa soineet biisit eivät ole varmaan koskaan kuulostaneet niin hyviltä.

Yksi luonnoskirjaan päätyneistä pikatuhruista.

Myös yksinkertaiset asiat, kuten paljain jaloin kostealla nurmikolla juoksentelu, makkaran grillaaminen saariston tummuvassa illassa tai kullankeltaisten viljapeltojen välissä pyöräily tuntuvat pieneltä luksukselta. Vaikka olenkin viettänyt suurimman osan lapsuudestani maalla, olen ajan kuluessa kaupunkilaistunut niin paljon, että jopa paljain jaloin ulkona tallustelu tuntuu spesiaalilta. :'DKävin testaamassa myös meriveden lämpötilan. Vahingossa. Pieni uintireissu ei ollut todellakaan suunnitelmissa.
Valokuvasin rantakalliolla, enkä sen seurauksena keskittynyt miettiimään mihin asetan jalkani. Aaltojen nuolemalla kalliolla pito ei todellakaan ollut hyvä, joten lopun voinee arvatakin - olin hetken päästä takapuolellani Itämeressä. Kamera ei kastunut, lämmin kesäpäivä kuivatti minut äkkiä, ja tapahtuneesta sai hyvät naurut. : DInnostuin tekemään hieman ostoksia tapani vastaisesti, ja Turun (ja Raision) reissun saalis oli herkullinen.
Olen äärimmäisen huono ostamaan yleensä juuri mitään, koska en yleensä löydä mitään sopivaa, enkä edes juuri pidä shoppailusta. Olen ehkä hieman materiavastainen. :'D
En silti voi kieltää sitä onnen tunnetta, kun löydän jotain haluamaani. Vielä parempaa, kun se taphatuu edullisesti, kuten näiden kanssa kävi.


Kuvassa oleva tavaraläjä lähti mukaan alle kolmellakympillä. Kirppareiden levyvalikoima yllätti positiivisesti. Erityisesti puolella eurolla mukaan lähtenyt Sonata Arctican Broken-single on kuvan asioista makein löytö, varsinkin kun Sonata on noussut itselleni tämän kesän suurimmaksi bändirakkaudeksi. En saa tarpeekseni kemiläisherrojen loistavista kipaleista, äää. ;__; ♥
Olisin satavarmasti voinut ostaa paljon muitakin levyjä, esimerkiksi pyörittelin kirpparilla itselleni rakkaan Sentencedin "Story"-kokoelmalevyä sekä Bathoryn alkupään tuotannon lättyjä kaihoisasti, mutta päätin olla törsäämättä enempää.
Myös NYXin eyeshadow primer oli nappihankinta. Jo entuudenstaan omistamani luomivärit eivät olleetkaan huonoja, vaan aiemmin käyttämäni primer oli luokattoman surkeaa. Tykkään meikkaamisesta, mutta siitä tulee varmasti entistä kivempaa, kun luomivärien laittaminen sujuu sutjakammin. : D

Kokonaisuudessaan reissu oli minusta onnistunut, Turussa on aina kiva käydä. (:

Kiitos lukijoille!
Btw, tämä on Viisiminuuttisen 200. postaus. Hurjaa!

4 kommenttia:

 1. Oiii nami toi kakkupala!! *_* näyttää hyvältä! Ja upeita kuvia oot napsinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli todella hvyää. :3 Ja kiitos paljon! (:

   Poista
 2. Turku on kiva ja nätti kaupunki, itsekkin tulee käytyä siellä aina kun vain kerkiää, koska sukulaisia asuu siellä :)

  ps. minäkin tein blogin! Saas nähdä miten innostun päivittelemään sitä, kun edellinenkin tyssähti kun ei ollut motivaatiota kirjoittaa... XD jos kiinnostaa liittyä lukijaksi niin liity ihmeessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin meillä olleen joskus puhetta, että siulla on myös sukulaisia Turussa~
   Kiinnostaa toki! Menenkin tästä saman tien liittymässä lukijaksi. (:

   Poista