2016/09/30

Kun katse halveksuu

"Giant Squid - Monster in the Creek"

Kaikki aisat eivät mene kuin Strömsössä. Jos lopputuote on tietotekniikasta kiinni, liian usein hommat eivät rullaa edes suunnitelmia mukaillen. Hauska sattuma, että vastailin aiemmin illalla Afuzen kirjoittamaan samaa aihetta käsittelevään kommenttiin. :'D

Luonnostelin joskus kesällä luonnoskirjaani hevosotusta. Töhrylle ei sillä hetkellä ollut mitään tarkoitusta. Ihan vain omaksi iloksi tuhertelua, koska piirtäminenhän on mukavaa ajanviettettä. Myöhemmin keksin ottaa luonnoksen uuteen työstöön. Suurensin sen A5-koosta A4-kokoon ja kiepautin takajaloilleen kavahtavan hevosotuksen peilikuvaksi valopöydällä (lue: ikkunalla). Yksityiskohtien viilaaminen ja siistin luonnosjäljen tekeminen oli paljon helpompaa, kun piirrettävä alue ei ollut suurin piirtein ison postikortin kokoinen. Halusin myös luonnoksen olevan niin puhdas kuin mahdollista, koska se antaisi parhaan lähtökohdan kuvan työstämiseen tietokoneavusteisesti.


Vasemmalla olevaa viimeistellympää luonnosta katsellessa paistaa todella selkeästi ilmi oman tyylin kulmakiviä. Realismin rajojen ulkopuolelle kurkoitteleva kulmikkaasti piiretty hevonen, jossa on sarjakuvamaisia elementtejä ja melko paljon yksityiskohtia. Tämän meikäläisen tekeleitä seuranneet ovat päässeet näkemään ennenkin. :'D Tämä hevonen voisi olla etäisesti sukua hahmolleni Blárille tai vaihtoehtoisesti vastaavien hevosotusten risteytys.Ääriviivojen piirtämien koneella sujui hitaasti mutta varmasti. Halusin lineistä mahdollisimman täydelliset. Ihailen suuresti monien digitaiteilijoiden kykyä tehdä sulavia ääriviivoja koneella. Siitä inspiroituneena päätin itse käyttää lineihin entistä enemmän aikaa ja energiaa. Molempia tarvittiin, sekä crtl + z ja pyyhekumi olivat parhaat ystäväni.

Tein tasaiset värit ja elävyyttä harjaan FireAlpaca-nimisellä kuvankäsittelyohjelmalla sen jälkeen tarttuen seuraavaan softaan, Gimpiin. Sen jälkeen mentiinkin rytisten päin mäntyä, kun kuvankäsittelyohjelma ei ollutkaan yhteistyökykyinen työtoveri. Varjostaessa kaikki sujui aluksi hyvin. Parin tunnin varjostuskikkailun jälkeen ohjelma jäätyi täysin. Arvatkaapa, olinko muistanut tallentaa. En.
Ja se piirrosedistys, sehän katosi kuin pieru saharaan. Ärsyttikö? Erittäin paljon. Toisaalta itsehän olin ollut hajamielinen unohtaen rämpyttää tallennuskuvaketta.
Olen elänyt pöytäkoneen hommattuani siinä uskossa, että ohjelmat eivät kaadu tässä raskaasta kuormituksesta huolimatta. Toisin on, ilmeisesti kuvankäsittelyohjelma on liian helppo saada kaatumaan ihan vahingossa - oli kone millainen tahansa.

Sen sijaan, että olisin hakannut päätä turhautuneena seinään, päädyin leikkimään ääriviivoilla. Tekeminen oli täysin suunnittelematonta, mutta hauskaa. Säheltämisen lopputulos on tälläinen:

deviantARTissa.
Ja nimi kuvalle napsahti kuin huomaamatta Le Roin "Rikollinen"-biisin lyriikoista. Hieno biisi, jota ei tosin löydy YouTubesta. Sen takia tämän tekstin biisi vaihtui lennosta. :'D
"Kun katse halveksuu", työvälineinä Wacom Bamboo Pen A6 Wide -piirtopöytä, Paint Tool SAI ja Gimp -kuvankäsittelyohjelmat.

Laitoin koko kuvan ääriviivat jakoon deviantARTiin värittämisestä innostuneille. Linet olivat kuitenkin minusta niin kivan näköiset, ettei niitä raaski heittää kylmästi pois.

deviantARTissa.

Pyytämällä minulta saa myös suuremmassa koossa (3646 x 5014px) olevan tiedoston .png- tai .xcf-formaateissa.
Halutessaan ääriviivat saa myös tulostaa paperille vaikkapa pikkusisarelle värikynillä taiteiltavaksi. Tai no, onhan värittäminen ollut trendikästä aikuisväestönkin keskuudessa viime aikoina, niin mikään ei estä värittämään tulostettua kuvaa myös itse.
Minä en ole vielä haksahtanut ostamaan värityskirjaa (vaikka salaa olen tätä Adlibriksellä ihastellutkin, ois niin minua XD), koska on paljon kivempaa tehdä kuvat ääriviivoista asti itse. Mindfulnessia yhtä lailla sekin! : D

Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti