2016/10/30

Ahoi aikuisuus! (synttärikorttiprojekti)

"Super Junior - 쏘리 쏘리 SORRY, SORRY"

Lokakuun lopun ja siinä samalla ystäväni Piitun 18-vuotissynttäreiden lähestyessä kovaa kyytiä minulla ja toisella ystävälläni, Nooralla, oli edessä sopivan synttärilahjan keksiminen.
Meidän kaveriporukassa on ollut jo vuosia tapana antaa yhteislahjoja. Viisaiden päiden yhdistäminen lahjan hankinnassa tuottaa yleensä parempia lopputuloksia, ja onhan yhdessä ideoiminen monin verroin hauskempaa yksin tekemiseen verrattuna. Olen itse esimerkiksi maailman huonoin lahjojen ideoija, joten onneksi Nooralla oli selkeä idea lahjaan, jota lähdimme yhdessä kaupungilta metsästämään. ...Trololo tämä nainen kävi sillä reissulla ensimmäsitä kertaa Alkossa vilauttelemassa papereita. Minä taas pääsin suunnittelemaan ja toteuttamaan korttia.

Sain idean kortista, jossa taustana on vesi- ja guassiväreillä toteutettu galaksimaalaus. Tarvittaessa mukaan voisi heittää hieman glitteriä mielenkiintoisemman lopputuloksen aikaan saamiseksi. Kanteen tulisi lista syistä, miksi täysi-ikäisyys ei ole lainkaan hullumpaa. Noora piti suunnitelmaani hyvänä, ja auttoi syiden keksimisessä. Loppujen lopuksi hän keksi yli puolet kanteen päätyneistä asioista, joten suuret rispektit sinne päin! : D Myös hänen englannin taitonsa on omaani monin verroin parempi, joten täten voitiin varmistua, ettei kortin kanteen jää noloja kielioppivirheitä.

Maalaamista aloittaessani aioin tehdä samalla tutoriaalin, kuinka galaksimaalaustekniikka luonnistuu käytännössä. Kuvien ottaminen tosin tyssähti puolitiehen. Voin harkita tutoriaalin tekemistä uudestaan, jos kiinnostusta sattuu ruudun toiselta puolelta löytymään. :')

Kortista ei ole vaihekuvia, joten siirrytään lopputulokseen:


Edestä. "18 reasons" -listan kanssa oioin surutta tulostamalla koko homman, enkä suinkaan alkanut tekemään kirjoistusta käsin musteella. Siihen olisi mennyt vähintäänkin ikä ja terveys.


Avoinna. Kortin sisällä ei ollut mitään ihmeempää. Vuorasin kortin sisustan sinisellä paperilla saadakseni siistimmän lopputuloksen. Galaksimaalauksen toiselle puolelle oli päässyt rumia roiskeita, enkä halunnut jättää niitä näkyville.


Takaa. Säästelin tähtien määrässä, koska halusin pitää niiden määrän hillittynä. Näyttää minusta niin paremmalta. :'D


Aikuisuudelle! Omasta kaveriporukasta kaikki ovat nyt täysi-ikäisiä, vaikka täydellisen järkevän rationaalisia aikuisia meistä ei ehkä saa vielä hetkeen. Mutta ei tarvitsekaan!

Päivänsankari vaikutti olevan tyytyväinen, ja kortin kannen muutamat kohdat herättivät hilpeyttä. Myös selkeästi kahdenkympin rajapyykin ylittäneet keksivät, että voisi tehdä listan asioista, jotka ovat kurjia aikuisuudessa. Kyllähän niitä löytyy (nimim. maksoin pitkin hampain lääkärilaskun viime viikolla...), mutta vapaus tuo väistämättä vastuutakin. : D

Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti