2016/10/22

Syyslomailua taidenäyttelyllä höystettynä

"Ghost - Year Zero"
Mikä korvamato tästä biisistä tulikaan, kun kuulin kipaleen lukiomme syyskonsertissa. Hyvä biisi, ei siinä sinänsä mitään. :'D

Syysloma! Viikon hengähdystauko koulusta oli käsillä odottamattoman nopeasti. En ymmärrä, miten tämä syksy on tähän mennessä suihkinut ohi käsittämätöntä kyytiä.
Lomaviikko vierisi kotona ollen ilman mitään päräyttäviä sunnitelmia, joten rentoutuminen ja muutamien roikkuvien koulujuttujen hoitaminen pois päiväjärjestyksestä olivat päällimmäisenä mielessä lomatunnelmiin virittäytyessä.


Heti loman alkamispäivänä, eli reilu viikko sitten perjantaina, suuntasin kaupunginkirjaston pääaulaan taidenäyttelyä katsastamaan. Alkuperäinen suunnitelma oli ollut pyörähtää paikalla jo näytteyn avajaispäivänä, maanantaina 10.10., mutta päädyinkin kantamaan yhtä lasivitriiniä paikalleen kuviksen opettajan kanssa. Homma oli silloin siis aika vaiheessa. :'D
Maanantain reissu oli kuitenkin sen päätarkoituksen epäonnistumisesta huolimatta tosi jees, sillä pääsin vaihtamaan kuulumisa Ellan ja hänen kaverinsa kanssa, sekä törmäsin ruokakaupan hyllyjen välissä tuttuihin ihmsiiin.

Kirjaston aulassa on usein vaihtuvia ja tasokkaita taidenäyttelyitä laidasta laitaan, mitä jää mielellään tutkailemaan kirjastossa käydessään. Tällä kertaa näkökulma oli satunnaisen vierailijan sijaan erilainen, sillä olin yksi näyttelyn "taiteilijoista" (en voi kutsua itseäni taiteilijaksi, koska en sitä koe olevani... pitäisi kirjoittaa postaus tästä aiheesta!) muutaman kaverini lisäksi. Siistiä! Kyseessähän oli jo toinen näyttely tälle vuodelle, johon sain räpellyksiäni esille. : D


"Lentävää viivaa ja leiskuvaa väriä" oli lähialueen lukioiden ja yläasteiden kuvataiteellisen annin tasokas läpileikkaus. Esillä olevat teokset ja portfoliot (esimerkiksi yhden lukiolaisen lähes 50 sivuinen syvällinen portfolio herätti syvää kunnioitusta) olivat oivaltavia ja vaikuttavia kokonaisuuksia. Tykkäsin myös muiden lukiodiplomitöiden ihastelusta. Vähän piti myös alemmuuskompleksoida, koska jotkut vain osaavat kuvien tekemisen aivan uskomattoman hyvin. Hatunnosto heille - osaisinpa itsekin yhtä loistavasti joskus!


Loman alku on muuten ollut hieman takkuinen.
Viime viikon lauantai (ja osittain sunnuntaikin) meni penkin alle silmittömien alavatsakipujen vuoksi, jotka lääkärissä käytyäni paljastuivat "vain tavallisiksi kuukautiskivuiksi". En __koskaan__ ole kärsinyt sellaisista vatsakivuista aiemmin. En pystynyt tekemään mitään, kun tolpillaan pysyminen oli mahdotonta.
Pelästyin luonnollisesti kipuja ja kikkailinkin itseni päivystykseen alkuviikosta. Käynnistä jäi käteen resepti astetta vahvempiin särkylääkkeisiin. Apteekista lähdettyäni huomasin pothivani, että mitä teen niin valtavalla purkilla kahdeksansataista Buranaa. :'D No jaa, uskoisin noista olevan kuitenkin apua.
On kuitenkin helpottavaa, ettei mikään ole terveyteni kanssa vinossa.
Toisesta näkökulmasta ajateltuna on pelottavaa ajatella, että lähes tajuntaa uhmaava kipu on kuulemma ihan normaalia naisena olemista... Auts!


Kotona ollessa aikaa on tullut vietettyä niin maalaustelineen kuin muiden tee-se-itse -juttujen äärellä. Tuunasin loppuun yhdet hieman kulahtaneet farkut (joista yritin ottaa kuvaa huonolla menestyksellä), olen luonnostellut kaikennäköisiä ideiota paperille ja maalannut kouluprojektia.
Niinpä niin, olen täällä aiemminkin maininnut kuviksen itsenäisen kursin tekemisestä. Nyt kouluprojekti tekisi mieli laittaa hetkeksi sivuun. Kokonaan piiloon ja pois mielestä. Tauon pitämisen jälkeen maalausprojektia osaisi katsoa "uusin silmin", eikä akryylimaalin sutiminen todennäköisesti tuntuisi yhtä lailla taistelulta. Toisaalta haluaisin saada maalauksen mahdollisimman nopeasti valmiiksi koululle arvioitavaksi. Olen kahden tulen välissä, enkä oikein tiedä mitä tehdä.

Kaiken lisäksi pyöräytin ystävälleni myös synttärikortin, josta tuli ihan veikeä tapaus. Kirjoitan siitä lisää, kunhan kortti on turvallisesti saajalla.


Sellaista tälle puolelle ruutua tällä kertaa. Nyt nostan takapuoleni tietokoneen äärestä ja lähden töihin.

Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti