2016/12/13

Lucian päivän poni

"August Burns Red - Dance of the Sugar Plum Fairy"

Ruotsin tunnin taustalla soinut Santa Lucia ja ruokalassa harmaan hernekeittolounaan äärellä puheeksi tullut Lucia-kulkue päätyivät piirrustuspaperillekin puolivahingossa.

Istuin perjantaina puisevan tylsällä historian tunnilla. Opetukseen keskittyminen ei ottanuit luonnistuakseen, koska hei, kuinka monella on opiskelumotivaatio huipussaan viikon viimeisillä oppitunneilla?
Kellon viisarien liikettä nopeuttaakseni aloin hahmotella lähimmän monisteen kääntöpuolelle muotoja sen kummemmin ajattelematta. Aika kuluu huomattavasti nopeammin, kun tekee jotain. Siinä samalla yritin kuunnella puolella korvalla sorinaa Paasikiven linjasta ja Vaaran vuosien perusteellisuudesta.

Päädyin kuin varkain piirtäessä itselleni rakkaaseen aiheeseen, ja paperille oli ravannut poni, jolla oli mukanaan viittauksia aiemmin päivän aikana esille tulleeseen ruotsalaiseen jouluperinteeseen.
Oppitunti meni astetta rattoisammin (jostain kumman syystä opettaja oli muistanut minua erityisen onnistumisen merkinnällä Wilmassa, voi juku :'D), ja sain luonnoksenikin valmiiksi.


Myöhemmin samana iltana siirsin ääriviivat vesiväripaperille sekä tartuin siveltimeen pitkästä aikaa.
Kaipaan tällä hetkellä sivuun jäänyttä piirrustus- ja maalausharrastustani paljon. Tuhruilun vähentyminen on ollut kaikkea muuta kuin tarkoitettua. Vaikka elämässäni on viime aikoina ollut paljon kivoja ja upeita asioita, elämäni on myös valitettavan sekaisin tällä hetkellä.
Niistä asioista on vain vaikeampi kirjoittaa avoimesti blogiin. Tarvitsisin järjestystä. Lomaa. Aikaa. Poikaystävän kainaloon käpertymistä.
Ja unta - paljon unta. Pahat unettomuusongelmat ovat tehneet arkisista asioista viime aikoina tuskallisen vaikeita, eikä mikään ole kamalampaa, kuin koittaa selvitä päivästä kahden tunnin olemattomilla unilla.

Varsinaiseen aiheeseen palaten, valmis kuva näyttää tältä:

deviantARTissa


Työvälineinä Winsor & Newton Cotman The Studio -vesivärit sekä satunnaisia vesivärisiveltimiä (vissiin pitkälti Daler-Rowneytä?). Paperina Cansonin Montvall 200g -vesiväripaperia. En ottanut mittoja tästä.
Kaviokas näyttää selkeästi islanninhevoselta, mutta yritin leiopa pieniä gotlanninrussin viittauksia otukseen. Ainoat ruotsalaiset hevosrodut, mitkä tulivat tätä tehdessä mieleeni, olivat russponi ja pohjoisruotsinhevonen, mutta pohjoisruotsinhevosta tuosta ei saa millään. :')


Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti