2017/06/06

Tuore ylioppilas

"Arch Enemy - No Gods, No Masters"

"Nää Fredriksonin valkomustat hatut on alkukevään kuuminta muotia"

Kuvasta kiitos rakkaalle Janille. ♥
Miusta tuli sitten virallisesti ylioppilas viime lauantaina. Lukio on lusittu ja edessä odottavat uudet haasteet.

Lauantain juhlasää oli jäätävän kylmä, mutta onneksi lakkijuhlan tunnelma lämmitti juhlavissa puitteissa.
Puheet ja musiikkiesitykset olivat mieleeni, ja sopivasti tilanteeseen istuvia. Ei mitään koulutuskuntayhtymän tulevaisuusarvioita tai nuotin vierestä vikistyjä Frontside Ollieita, joita on joskus vastaavissa juhlallisuuksissa joutunut kuuntelemaan. Hyih, ei enää ikinä. :'D
Ainoa puuduttava osuus oli, kun kaikki 177 tulevaa hattupäätä hakivat todistuksensa ja lakkinsa yksitellen lavalta. Alku meni omaa vuoroa panikoidessa, loppuaika taas sitä hetkeä odottaessa, kun lakin sai laittaa päähänsä
Olisi kovasti tehnyt mieli laittaa kuva tähän siitä hetkestä, kun käyn itse lavalla, mutta en tahdo pahoittaa kenenkään mieltä sillä, että julkaisisin luvatta kumuista ihmisistä netissä.
Sitä tosin pitää hehkuttaa, että selvisin koko juhlan sujuvasti ilman kompurointia 10cm korkuisilla, miltei piikeillä koroilla. Se vähän jännitti, kun korkoja tulee niin valitettavan harvoin käytettyä.


Ja ne paperit! Sain komeammat todistukset mitä olin osannut itseltäni edes odottaa.
Ylioppilastodistustani koristaa rivi LEMC (L keskipitkä ruotsi, E äidinkieli, M yhteiskuntaoppi ja C pitkä englanti, joka tosin oli pisteen päässä M:stä), johon olen kokonaisuudessaan todella tyytyväinen. Erityisesti tuo L, en olisi ikinä uskonut kirjoittavani ällää mistään.
Toinen kotimainen on toki ollut minulle aina vahva aine koulussa, ja pohdin lukion alussa, että olisin vaihtanut kokonaan pitkään ruotsiin. Pysyin kuitenkin keskipitkässä, koska pitkä näyttäytyi niin paljon vaikeampana helppoon keskipitkään verrattuna. :')
Kirjoitin siis vain pakolliset neljä ainetta, kun opintojen nopeuttamisen takia ehdin vain yhdelle kirjoituskerralle. Kaikki oli pakko rykäistä kerralla, jotta kolmeen vuoteen valmistun, mutta tosi hyvinhän tämä silti meni! : D

Lukion päättötodistuksen kaikkien aineiden keskiarvo oli 8,56. Ei huono sekään, kun huomioi miten monta kertaa olen mennyt koeviikolla hyvin köykäisellä lukemisella. Opiskelin kyllä ahkerasti välillä, mutta lukio ei koskaan saanut opiskelumotivaatiotani kohoamaan hirmuisen korkealle. Toisaalta opin lukiossa stressaamaan vähemmän koulusta mitä yläasteella. Asioita pitää osata laittaa tärkeysjärjestykseen, eikä kaikessa tarvitse olla paras. Taidosta tulee varmasti hyötyä, jos pääsen aloittamaan syksyllä korkeakoulussa.

Hyvien todistusten lisäksi sain neljä stipendiä. NELJÄ. En edes ymmärrä miten ihmeessä niitä kasautui niin paljon omalle kontolleni. Sain kaksi kuvataidestipendiä (toinen "yleinen" kuvisstipendi, toinen kirjastipendi lukiodiplomisuorituksesta), Pohjola Nordenin ruotsin kielen kirjastipendi ja 400€ starttistipendi "oman elämänsä sankarille". Viimeisen kohdalla olin ihan satavarma kuulleeni väärin, mutta ei! Tärisin niin paljon ihmetyksestä ja onnesta, eikä kyllä kyyneleetkään olleet tuossa hetkessä kaukana!

Sain ihania korttejakin. :3

Loppujen lopuksi olen onnellinen, että lukio on ohi. Nämä kolme vuotta olivat sellainen vuoristorata, johon en välttämättä halua heti uudestaan istua. Erityisesti abivuosi oli miulle tosi raskas. Mutta kuten sanontakin kuuluu; lopussa kiitos seisoo. (:

Onnea kaikille muillekin lauantaina valmistuneille, oli sitten kyseessä ylioppilaaksi tai ammattiin valmistuminen! ^^

Kiitos lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti